Επικοινωνία

Κυριόπουλος Κ. Ηλίας

ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

DDS, MSc. Orth

Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων 

 

Κανακάρη 161, Πάτρα, Τ.Κ.: 262 21

Τηλ. & Fax: 2610 220 514

Κιν.: 6944 681 627

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κυριόπουλος Σταύρος 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ
DDS, MSc. Orth
Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων

 

Κανακάρη 161, Πάτρα, Τ.Κ.: 262 21
Τηλ. & Fax: 2610 220 514
Κιν.: 6945247841
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας είναι δυνατόν να παρουσιαστούν ορισμένα μικρά συμβάματα – ατυχήματα, που όμως δεν πρέπει να σας ανησυχήσουν.

 

  • Παρακάτω ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές αντιμετώπισης τους.
  • Σε κάθε περίπτωση όμως μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οδηγίες

 

1. Συρμάτινη πρόσδεση που προεξέχει  Προσπαθήστε να μετακινήσετε την άκρη της προς το εσωτερικό με κάποιο μεταλλικό τσιμπηδάκι ώστε να μην τραυματίζει τα χείληή τα μάγουλα.Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε και ορθοδοντικό κερί ή οδοντόκρεμα

 

 

 

 

 

2. Σιδεράκι που έχει ξεκολλήσει  Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί να κάποιο σιδεράκι να ξεκολλήσειαπό τη θέση του και να αναποδογυρίζει.  Πρώτα, προσπαθήστε με ένα ψαλιδάκι νυχιών να κόψετε την πρόσδεσηπου συγκρατεί το σιδεράκι με το σύρμα και στη συνέχεια αφαιρέστε το σιδεράκιαπό το στόμα.

 

 

 

 

 

3. Δακτύλιος που ξεκόλλησε και χαλάρωσε   Αν κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ξεκολλήσει κάποιος δακτύλιος, πρέπει νασταματήσετε τη χρήση εξωστοματικού τόξου ή ελαστικών.Δοκιμάστε να κόψετε το σύρμα που είναι συνδεδεμένος ο δακτύλιος και να τον αφαιρέσετε εξ’ολοκλήρου από το στόμα

 

 

 

 

 

4. Σύρμα που προεξέχει   Αν κατά τη διάρκεια της θεραπείας, προεξέχει κάποιο σύρμα, μπορείτε να δοκιμάστε να το κόψετε με ένα ψαλιδάκι νυχιών ή ένα κόφτη ηλεκτρικών καλωδίων, αφού προηγηθεί απολύμανση με οινόπνευμα.- Θυμηθείτε να κρατάτε με το άλλο χέρι την ελεύθερη άκρη του σύρματος, για να αποφευχθεί τραυματισμός.- Αν βρίσκεστε κοντά σε γενικό οδοντίατρο μπορείτε να του ζητήσετε να το κόψει με τον τροχό.

 

5. Ελαστική πρόσδεση που έφυγε  Τις περισσότερες φορές δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, εκτόςαπό αισθητικό, αν αφορά σιδεράκια που βρίσκονται σε μπροστινά δόντια.Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 

 

 

 

 

6. Ερεθισμοί ή πληγές  Τις πρώτες ημέρες της θεραπείας είναι πιθανόν να εμφανιστούν μικροί ερεθισμοίστη στοματική κοιλότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χείλη, η γλώσσα και τα μάγουλαδεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στα σιδεράκια.Με την πάροδο του χρόνου, σκληραίνουν και προσαρμόζονται.Μπορείτε να τοποθετήσετε στα σημεία που σας ενοχλεί, λίγο ορθοδοντικό κερίή ένα κομμάτι βαμβάκι.Συνίσταται και πλύσεις με στοματικό διάλυμα.