Επικοινωνία

Κυριόπουλος Κ. Ηλίας

ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

DDS, MSc. Orth

Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων 

 

Κανακάρη 161, Πάτρα, Τ.Κ.: 262 21

Τηλ. & Fax: 2610 220 514

Κιν.: 6944 681 627

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κυριόπουλος Σταύρος 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ
DDS, MSc. Orth
Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων

 

Κανακάρη 161, Πάτρα, Τ.Κ.: 262 21
Τηλ. & Fax: 2610 220 514
Κιν.: 6945247841
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δίχως αμφιβολία, η καλή στοματική υγιεινή αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα επιτυχίας της ορθοδοντικής θεραπείας.Ένα όμορφο χαμόγελο, πέραν από ίσια δόντια και σωστή σύγκλειση, προϋποθέτει υγιή δόντια και ούλα.  Το βούρτσισμα των δοντιών που έχουν σιδεράκια, απαιτεί περισσότερο χρόνο και σχολαστικότητα, εξαιτίας του ότι ευνοείται η συγκράτηση τροφών γύρω από τα σιδεράκια και τα σύρματα.   Στο καθημερινό μας βούρτσισμα, έχουμε ως σκοπό την απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών και της μικροβιακής οδοντικής πλάκας από όλες τις επιφάνειες των δοντιών και των ούλων.

 

Συχνότητα  Βουρτσίσματος.    

Είναι απαραίτητο να πλένουμε τα δόντια μας κάθε φορά μετά από γεύμα καθώς και να αποφεύγουμε την κατανάλωση ζάχαρης, γλυκών, αναψυκτικών, κ.α.  Καθημερινά, επιβάλλεται να βουρτσίζουμε τα δόντια τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα και οπωσδήποτε το βράδυ πριν κοιμηθούμε.

 

Μέσα Στοματικής Υγιεινής

1.Οδοντόβουρτσα :   μέτριας σκληρότητας με λεπτές τρίχες, που πρέπει να αντικαθίσταται όταν φθαρεί, περίπου κάθε 5-6 μήνες.

2.Φθοριούχο Οδοντόκρεμα

3.Μεσοδόντια βουρτσάκια :   Χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της περιοχής ανάμεσα στα δόντια και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στον καθαρισμό των περιοχών με σιδεράκια και σύρματα.  Μετά από κάθε χρήση ξεπλένεται, απολυμαίνεται με οινόπνευμα και φυλάσσεται για να χρησιμοποιηθεί ξανά.

 

4.Στοματικό διάλυμα          

Συνίσταται η χρήση ήπιου αντισηπτικού διαλύματος, χωρίς αλκοόλη, το βράδυ πριν τον ύπνο.      

 Θυμηθείτε να ξεπλύνετε καλά με νερό 5 λεπτά μετά την χρήση του.  Το στοματικό διάλυμα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε αποτελεί αντικαταστατό του βουρτσίσματος.