Επικοινωνία

Κυριόπουλος Κ. Ηλίας

ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

DDS, MSc. Orth

Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων 

 

Κανακάρη 161, Πάτρα, Τ.Κ.: 262 21

Τηλ. & Fax: 2610 220 514

Κιν.: 6944 681 627

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κυριόπουλος Σταύρος 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ
DDS, MSc. Orth
Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων

 

Κανακάρη 161, Πάτρα, Τ.Κ.: 262 21
Τηλ. & Fax: 2610 220 514
Κιν.: 6945247841
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Ορθοδοντική είναι η ειδικότητας της Οδοντιατρικής, που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία ανωμαλιών σύγκλεισης των δοντιών και των γναθών.    

Αποτελεί την παλαιότερη ειδικότητα της Οδοντιατρικής, που από τον 19ο αιώνα, άρχισε στην Αμερική να εξελίσσεται σταδιακά και να διδάσκεται στις Πανεπιστημιακές Σχολές.  

Στις μέρες μας, η σύγχρονη Ορθοδοντική εξασφαλίζει την υγεία δοντιών και ούλων, βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας και εδραιώνει την αυτοπεποίθηση που χαρίζει ένα υπέροχο χαμόγελο.  

Ο Ορθοδοντικός είναι ο Οδοντίατρος  που, μετά την απόκτηση του πτυχίου του, ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές για επιπλέον 3-4  χρόνια στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Αποκτά έτσι τον τίτλο του ειδικού ορθοδοντικού αφιερώνοντας αποκλειστικά την επαγγελματική του καριέρα στην θεραπεία των ορθοδοντικών προβλημάτων των ασθενών του.

 

 

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι τα δόντια που είναι όμορφα διατεταγμένα, εξασφαλίζουν ένα όμορφο χαμόγελο, γεμάτο υγεία που χαρίζει αυτοπεποίθηση. Αν τα δόντια σας είναι στραβά, η ορθοδοντική θεραπεία ίσως είναι αυτό που χρειάζεστε για να αποκτήσετε ένα όμορφο χαμόγελο που θα σας δώσει αυτοπεποίθηση.    

Δίχως αμφιβολία, το πλεονέκτημα του να έχει κανείς ίσια δόντια ξεπερνάει τα όρια της καλής εμφάνισης. Τα στραβά δόντια, ευνοούν την κατακράτηση τροφών και οδοντικής πλάκας αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας, ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας. Επίσης, οι διάφορες δυσαρμονίες στη σχέση των γναθών επιφέρουν δυσκολίες στη μάσηση, ενοχλήσεις στις αρθρώσεις ενώ αρκετά συχνά επηρεάζουν και την ομιλία.  

Με την ορθοδοντική θεραπεία καθοδηγούμε την αρμονική ανάπτυξη των γνάθων, αποκαθιστούμε την καλή επαφή των δοντιών κατά τη μάσηση, απομακρύνουμε τους παράγοντες που δυσκολεύουν το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και βελτιώνουμε σημαντικά την εμφάνιση και την ομορφιά του προσώπου.    

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτίστως λόγοι υγείας επιβάλλουν την ορθοδοντική θεραπεία πριν από οποιαδήποτε αισθητική βελτίωση.  

Η ορθοδοντική θεραπεία αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση στον εαυτό σας. Η προσπάθεια που θα καταβάλετε σε συνεργασία με τον ορθοδοντικό σας για να ακολουθήσετε τις οδηγίες του για τη φροντίδα των ορθοδοντικών μηχανημάτων και των δοντιών σας θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα αποτελέσματα που μετά θα εκτιμάτε για πολλά χρόνια

 

 

 

 

 

Μεταλλικά  Άγκιστρα (“σιδεράκια-brackets”)    

Πρόκειται για ορθοδοντικά άγκιστρα που συγκολλώνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών.   Στο εσωτερικό τους συγκρατείται σύρμα με ελαστικές προσδέσεις,   διαφόρων χρωμάτων.    Ως αποτέλεσμα, ασκείται δύναμη στα δόντια, προκαλούνται ελεγχόμενες βιολογικές αντιδράσεις  και τα δόντια μετακινούνται.

 

 

 

 

 

Διαφανή  Άγκιστρα  (‘clear  brackets’)    

Πρόκειται για διαφανή άγκιστρα (κεραμικά, πορσελάνης κ.λ.π)    που χρησιμοποιούνται ,κυρίως,  για λόγους αισθητικής σε ενήλικες.    Προσομοιάζουν το χρώμα των δοντιών, ενώ συνοδεύονται από αντίστοιχα   διαφανή σύρματα για καλύτερη αισθητική απόδοση  κατά τη θεραπεία.

 

 

 

 

 

Γλωσσικά  Άγκιστρα  (‘σιδεράκια - brackets’) 

Χρησιμοποιούνται σε ενήλικες ασθενής λόγω του πλεονεκτήματος τους να μην είναι ορατά.Πρόκειται για μεταλλικά ή χρυσά σιδεράκια που τοποθετούνται στην εσωτερικήεπιφάνεια  των δοντιών,όπου και παραμένουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Με την γλωσσική τεχνική, η ορθοδοντική θεραπεία γίνεται εξ’ ολοκλήρουεσωτερικά ενώ τα δόντια μετακινούνται και ισιώνουν χωρίς τα σιδεράκια να είναι ορατά.

 

 

 

 

 

 

Αυτόδετα   Άγκιστρα  (‘self-ligation brackets’) 

Αποτελούν σιδεράκια τελευταίας τεχνολογίας με ειδική πόρταγια να ασφαλίζονται τα σύρματα.Μεγάλο τους πλεονέκτημα η ταχύτητα στην θεραπεία και η μικρότερη κατακράτηση οδοντικής πλάκας.

 

 

 

   

 


 

‘Κινητά Μηχανήματα - Μασελάκια’  

Κινητές συσκευές που τοποθετούνται και αφαιρούνται από το στόμα από τον ίδιο τον ασθενή.Λόγω του ότι έχουν περιορισμένη δυνατότητα οδοντικών μετακινήσεων,χρησιμοποιούνται κυρίως για τη συγκράτηση του θεραπευτικού αποτελέσματος,για πρώιμη θεραπεία σε παιδιά νεαρής ηλικίας, και για πολύ μικρές μετακινήσεις.

 

 

Βοηθητικά εξαρτήματα

 

Εξωστοματικό Τόξο

 

Μάσκα Προσώπου

 

 

Διαγναθικά Ελαστικά

Υπερώια Δοκός (TPA) 

 

Ταχεία Διεύρυνση Υπερώας Hyrax 

 

Ορθοδοντικά  Μικροεμφυτεύματα

 

Στην πρώτη μας γνωριμία, πραγματοποιείται κλινική εξέταση του  ασθενούςκαι ο ιατρός ενημερώνει, αν χρειάζεται ορθοδοντική θεραπεία, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα και το χρόνο έναρξης της.  

Είναι βέβαια πολύ πιθανόν, να αποκαλυφθεί ότι η σύγκλειση είναι σωστή.  Συχνά λαμβάνονται υπόψη και λοιπά διαγνωστικά στοιχεία όπως φωτογραφίες, ακτινογραφίες, διαγνωστικά εκμαγεία μελέτης, κ.λ.π.

Οι γονείς ενημερώνονται για τη διάγνωση, για τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν και για το σχέδιο θεραπείας που προτείνεται.  

Η πρώτη επίσκεψη είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

 

Παραδείγματα  Διαγνωστικών  στοιχείων


Ενδοστοματική  φωτογραφία

 

Διαγνωστικό  εκμαγείο  μελέτης

 

 

 

Πλάγια  Κεφαλομετρική ακτινογραφίας


Πανοραμική  Ακτινογραφία


Ανάλυση προφίλ